Csodáról beszélnek a svéd kézisek

Vágólapra másolva!
A Dream Teammel szeretné ünnepeli az aranyérmet a svédi kézilabda-válogatott. A magyarok ellen megnyert meccs után a játékosok hihetetlennek nevezik, hogy döntőbe jutottak, és már az ezüstnek nagyon örülnének.
Vágólapra másolva!

Számtalan cikkben foglalkozik az egyik legolvasottabb svéd lap, a Aftonbladet a svédek magyarok elleni kézigyőzelméről. Mind a lap, mind az abban megszólaló sportolók hihetetlennek nevezték, hogy bejutottak az olimpiai döntőbe.

Volt, aki Izland 2008-as teljesítményéhez hasonlította a döntőbe jutást (Izland a második helyen végzett Pekingben), de az egykori kétszeres olimpiai ezüstérmes kézilabdázó, Martin Frandesjö már a dánok legyőzését a "csoda a jégenhez" hasonlította, amikor az USA óriási meglepetésre legyőzte a Szovjetunót az 1980-as olimpia döntőjében.

Forrás: AFP/Javier Soriano

"Senki sem hitte volna, hogy a döntőbe jutunk" - jelentette ki például a meccs egyik legjobbja, Mattias Andersson. "Amikor lefújták a meccset, csak óriási büszkeséget éreztem. Nagyon büszke vagyok a srácokra, azért, amit elértünk. Amikor kijöttünk a meccsre, semmilyen nyomást nem éreztük magunkon" - mondta egy másik kézis, Niclas Ekberg.

"Majdnem sírok, ha belegondolok, mi történt. Semmi vesztenivalónk nincs. Akkor is nagyon boldog leszek, ha ezüstöt szerzünk, persze még boldogabb, ha aranyat" - nyilatkozta lelkesen Kim Ekhdal Du Rietz. Ő arról is beszélt, hogy az aranyérmet mindenféleképpen a szintén vasárnap döntőző amerikai férfi kosarasokkal szeretné megünnepelni.