Még egy ilyen meccs, és megnyerjük az olimpiát - félholtan is oroszlánok voltak kéziseink

London 2012, olimpia, férfi kézilabda, magyarország-izland, Arnor Atlason
Vágólapra másolva!
Sohasem látott drámai küzdelemben, kétszeri hosszabbítás után jutott olimpiai elődöntőbe a magyar férfikézilabda-válogatott, de Mocsai Lajos szövetségi kapitány szerint, ha csapata nem ront el négy komoly helyzetet, 60 perc alatt is eldönthette volna a továbbjutást.
Vágólapra másolva!

"Hatvan perc alatt el kellett volna döntenünk a mérkőzést, csak éppen négy ziccert is elhibáztunk. Ha kettőt belövünk, nem lett volna izgulnivaló" - mondta a kapitány, aki szerint a tudatosabban játszó csapat nyert. "Szerencsére egyre jobban játszunk az olimpián. Fazekas és Nagy kiemelkedőt nyújtott" - tette hozzá.

A meccs egyik hőse, a kiválónak mondható 40 százalékkal (55 lövés, 22 védés) védő Fazekas Nándor elmondta: a meccs utolsó percében, a sorsdöntő hétméteresnél szerencséje volt, hogy védett, de amit a magyar válogatott bemutatott 80 percen át, az nem a szerencse, hanem a szív és a tudatos kézilabdázás eredménye volt.

"Szinte félhalott állapotban is tudtunk oroszlánként küzdeni. Nagyon nehéz ilyenkor tiszta fejjel beállni, mert tudvalévő volt, ha az izlandi játékos belövi a hétméterest, akkor ők jutnak tovább. Szerencsém volt, hogy pont eltalált."

"Az volt az alap, hogy Nándi megfogja a hetest. Ha az gól, nincs miről beszélni. Megbeszéltük, hogy én elöl maradok. Nándi védett, Iváncsikhoz került a labda, ő nekem passzolt. Egy izlandit még be kellett csapnom, mert azt láttam, arra készül, hogy a szélről fogok lőni. Én inkább egy testcsellel bevágtam középre, és onnan lőhettem. Azt még elmondhatom, hogy nagyon csúszott a labda, hiszen a kapusunk izzadt ruhájáról került hozzánk. Már csak arra kellett figyelnem, hogy ne hibázzak, és szerencsére ez sikerült" - mondta Lékai Máté.

A Szegedről a Celjéhez távozó irányító azt mondta, ő csak televízióban látott hasonló csatát, de saját

Forrás: AFP/Javier Soriano

maga még sohasem élt át ekkora küzdelmet. "Még egy ilyen meccs, és megnyerjük az olimpiát."

Iváncsik Gergő szerint ez az igazi arca a csapatnak: "Hogy tudunk az utolsó leheletünkig küzdeni a sikerért, egymásért!"

Harsányi Gergely bízik benne, hogy itt még nem áll meg a társaság: "Azzal a céllal utaztunk ki, hogy minél messzebbre jussunk. Most már a négy között vagyunk, és biztos, hogy az olimpia utolsó napján is játszani fogunk az éremért."

A négygólos Putics Barna szerint döntő volt, hogy a végére maradt még erő: "Nem akarom elhinni, hogy innen vissza tudtunk jönni, és nyertünk. A hosszabbításra is maradt erő, és éppen az utolsó ötperces ráadásban tudtunk még frissebbek lenni az izlandiaknál. Óriási öröm, hogy ezt megérhettem úgy, hogy az olimpiára menet közben neveztek be. Egy győzelemre vagyunk az éremtől."