A Manchester Unitednek ajánlgatják Fazekast

Vágólapra másolva!
Áradoznak az interneten Fazekas Nándor teljesítményéről, a Guardian szerint Premier League-csapatnál köthet ki a nyáron, egy magyar twitterező szerint pedig ő az új Pálinger.
Vágólapra másolva!

"Üdítő kézilabda-negyeddöntő Magyarország és Izland között! Szenzációs teljesítmény a magyar kapustól" - írta Twitter-oldalán az ESPN szakkommentátora, Avi Singh. Nem csak ő, illetve Andy Murray édesanyja áradozott az Izland elleni meccsen elképesztő teljesítményt nyújtó Fazekasról, a Twitteren többen is magasztalták a kapust.

"A magyar kapusnak a Manchester Unitedben kellene játszania, igazolják le" - írta például egy felhasználó. "Úgy tűnik, lemaradtam minden idők egyik legnagyobb olimpiai teljesítményéről, amit a magyar kapus mutatott be. Kösz, BBC" - írta egy másik, de az nem derült ki, hogyan értesült Fazekas bravúrjairól. "Izland még mindig bejuthat az elődöntőbe, ha fellebbez azzal, hogy Fazekas Nándor nem magyar, hanem amerikai, és az igazi neve, az, hogy Peter Parker [a Pókember civil neve]" - olvasható egy másik bejegyzés.

A Guardiannek is egy Premier League-csapat megerősítése jutott eszébe Fazekas remekléséről. "Senki ne lepődjön meg, ha egy Fazekas Nándor nevű ember fog feltűnni az egyik Premier League-csapatnál a következő szezonban. Peter Schmeichelnek és Gigi Buffonnak is volt kézilabdás múltja, Fazekas pedig hősiesen védett Izland ellen" - írják.

A magyarok twitterezők is áradoztak Fazekas teljesítményéről. Van, aki istennek nevezte, van, aki már olimpiai bajnoknak, de olyan is volt, aki csak annyit írt: "Fazekas az új Pálinger".