Nagy László: Támadásban szenvedünk

A koreai Jun Kjong Sin (b) és Nagy László harcolnak a labdáért a 2012-es londoni nyári olimpia férfi kézilabda-bajnoksága B csoportjának második fordulójában vívott Koreai Köztársaság-Magyarország találkozón
Vágólapra másolva!
A védekezéssel elégedett, de a támadásban eddig mindegyik meccsen szenvedtünk a kézilabdázó Nagy László szerint. Az pedig megnyugtatta, hogy eldőlt, ősszel a Veszprémben folytathatja.
Vágólapra másolva!

"Egyik vereség sem jó, így nyilvánvalóan ideig-óráig mindenkit megfogott a dánok, majd csütörtökön a horvátok elleni vereség, de most már csak a spanyolok elleni találkozóval foglalkozunk" - nyilatkozta Nagy László a Magyar Kézilabda Szövetség közleménye szerint.

A kézilabda-válogatott sztárja szerint a védekezésük eddig nagyjából rendben volt, bár nyilván ebben is tudnak még javulni. "Támadásban mindegyik meccsen szenvedtünk, ezen mindenképpen változtatnunk kell. Összességében mindhárom mérkőzésünkön olyan erősségű ellenféllel találkoztunk, amilyenre számítottunk, nem ért minket meglepetés. A horvátok ellen támadásban kevesebb hibával nyilván jobb eredményt érhettünk volna el, ebből tanulnunk kell, és készülni tovább" - jelentette ki.

Forrás: MTI/Kovács Anikó

"Ami a Barcelona és a Veszprém megegyezését illeti az átigazolásomról, természetesen hozott számomra némi megnyugvást a hír, de most minden erőmmel az olimpiára koncentrálok" - mondta arról, hogy az olimpia után már a Veszprémhez megy.

"Sokan kérdezik, más lesz-e számomra spanyol válogatott ellen pályára lépni, hiszen tizenkét esztendőt töltöttem Barcelonában, és számos barátom játszik az ellenfél csapatában. Erre azt mondhatom, hogy a pályán ennek nem lesz jelentősége, a lényeg, hogy győzzünk! Más lesz számomra a meccs, de ezt ki kell zárnom, és azért lépünk pályára valamennyien, hogy megismételjük a 2008-as Európa-bajnokságon a spanyolok elleni eredményt, amikor nyolc góllal legyőztük őket. Ha ez sikerül, nagyot lépünk előre" - tette hozzá.