Mocsai: Nagyon várom, hogy áttörjön a gát néhány embernél

Vágólapra másolva!
Fazekas Nándor nem erre számított, Mocsai Lajos szerint reális eredmény született a Magyarország-Horvátország olimpiai férfikézilabda-meccsen, amelyet 26-19-re a horvátok nyertek meg. A válogatott kapusa szerint a második félidőben kapott sok indításgól miatt úszott el a meccs, a szövetségi kapitány viszont úgy látta, már az első félidőben eldőlt minden, amikor túl sok technikai hibát követett el a csapat, amely nem tudott élni az emberelőnyös helyzetekkel.
Vágólapra másolva!

A mérkőzés élő tudósítása

"Nehéz mit mondani, nem erre számítottunk, azt hittük, sokkal szorosabb lesz. Elég gyermeteg hibákat csináltunk támadásban és védekezésben is, a horvátok pedig sokkal rutinosabbak annál, hogy ezt nem használják ki. A második félidőben ment el a meccs, de nem mondhatom, hogy valamikor is lett volna esélyünk, hiszen a horvátok végig vezettek. Az első félidőben még összeszedettebbek voltunk, a másodikban viszont sok indításgólt kaptunk, ami megpecsételte a sorsunkat" - értékelt az első játékrészben védő Fazekas Nándor.

Fazekas szerint nem csak veszprémi kapustársán, Mirko Alilovicon múlt a győzelem, Mocsai Lajos szövetségi kapitány viszont elismerte, az előtte játszóktól sok segítséget kapó Alilovic átlagon felül védett, leginkább ennek köszönhető a vereség. "Ő köztünk él, érzi, hogy a játékosaink milyen állapotban, hova lőnek, sok ziccert és átlövést megfogott" - nyilatkozta a kapitány, aki egyetértett, mikor felvetettük neki, hogy a ziccereket néha túlgondolkodták a játékosai a horvát kapus miatt. "Ezen változtatni kell, vagányabbnak és kezdeményezőbbnek kell lenni, a biztos helyzeteket ki kell használni."

Mocsai úgy látta, a szünetben még ledolgozhatónak tűnő kétgólos hátrány ellenére az első félidőben úszott el a győzelem, amikor emberelőnyös helyzetek maradtak ki, sok volt a techikai hiba, és a játék sebessége sem olyan volt, amilyet látni szeretett volna. A kapitány szerint reális eredmény született, és a csapaton azt érezte, hogy tudat alatt tartott a horvátoktól. "Nagyon várom, hogy áttörjön a gát néhány embernél, és fontos lesz, hogy az átlövőposzton tovább erősödjünk, hiszen a következő két meccs, a spanyolok és a szerbek elleni teljesen éles körülmények zajlik majd. Félreértés ne essék, szó sincs arról, hogy a horvátok ellen feladtuk volna, de az elmúlt tíz évet tekintve mindenki tudatában volt annak, hogy a horvátok nagyobb játékerőt képviselnek".

Forrás: AFP/Javier Soriano
Császár négy gólt lőtt, ezek közül hármat hetesből

Mocsai azt mondta, mivel látta, hogy a második félidőben nem tudunk közelebb kerülni a horvátokhoz, az utolsó 15-20 percet arra használta fel, hogy mindenkinek játéklehetőséget adjon. "Érződött, hogy az erőnket beosztottuk a második játékrészben, az volt a lényeg, hoyg elosszuk a terheket, hogy a következő két meccsre hamarabb sikerüljön a regeneráció. A spanyolok ellen egy kései, a szerbek ellen pedig egy kora reggeli meccs vár ránk, úgyhogy fontos odafigyelni a felkészülésre."

Nagy László szerint ennyi eladott labdával és kimaradt ziccerrel nem lehet mérkőzést nyerni. "A védekezésünkön is lehet javítani, de erre lehet alapozni, ugyanakkor főleg a támadásokban kell javulnunk. Összeszedjük magunkat, és a folytatás más lesz. A magam részéről emocionálisan biztos valamilyen módon más lesz a spanyolok elleni meccs."

Ilyés Ferenc úgy érezte, ahogy Dél-Korea ellen, úgy most is görcsösen játszott a csapat, de akkor a végén sikerült érvényesíteni az akaratukat, a horvátok viszont túl erősek voltak. "Most az a lényeg, hogy átbeszéljük a dolgokat, és túltegyük magunkat ezen a meccsen. Fel kell emelni a fejeket, és a spanyolokra koncentrálni, mert ha nagyon belesüllyedünk ebbe a vereségbe, akkor nem lesz esélyünk" - mondta az átlövő, aki szerint az utóbbi évek eredményei azt igazolják, hogy a spanyolok stílusa jobban fekszik nekünk, mint a horvátoké.