Negyedórányi játék is elég volt a kézisikerhez

A magyar válogatott játékosai örülnek csapatuk győzelmének, balról: Mocsai Tamás, Mikler Roland kapus, Harsányi Gergely és Iváncsik Gergő
Vágólapra másolva!
Negyvenöt percen keresztül tragikusan gyengén és pontatlanul játszott a magyar férfikézilabda-válogatott Dél-Korea ellen, ám az utolsó negyedórát 8-3-ra hozva - Lékai Máté és Mikler Roland remeklésének köszönhetően - végül három góllal nyert, és megszerezte az előzetesen kötelezőnek tartott két pontot.
Vágólapra másolva!

A mérkőzés élő közvetítése

Eredmény, B csoport, 2. forduló:
Magyarország-Koreai Köztársaság 22-19 (7-9)
Copper Box, 8000 néző
v.: Nacsevszki, Nikolov (macedón)
gól: Lékai 5, Császár 4/2, Iváncsik G. 4, Nagy 3, Zubai 3, Harsányi 1, Perez 1, Vadkerti 1, illetve Jeong J. 4, Jeong H. 4, Li J. 3/1, Ko 2, Eom 2, Ju 1, Jung 1, Park J. 1/1, Lim 1
hetesek: 2/2, illetve 4/2
kiállítások: 8, illetve 6 perc

A magyar szurkolók nagyon ki voltak éhezve már egy csapatsport-sikerre, hiszen Kemény Dénes olimpiai címvédő pólócsapata két vereséggel rajtolt a tornán, míg Mocsai Lajos fiai nagy meccset játszottak a dánokkal, de végül nem sikerült a bravúr. Dél-Korea ellen kötelező volt a győzelem, ha a sokra hivatott kéziválogatott el akarja érni a negyeddöntőt, de a meccs elején nem sikerült elszakadni a lelkes ázsiaiaktól.

Az első tíz percben még lendületesek voltak a magyar támadások, gyorsan mentek a passzok, szélről és átlövésből is eredményes volt a csapat, de sok ziccer már ekkor is kimaradt. A koreaiaknál fura volt látni, hogy a 203 centis Jun Kjung Sin magassága ellenére a kapu felé sem nézett, de a magyarokhoz hasonlóan sok hibával játszó ellenfél mégis tapadni tudott ránk. Igaz, ehhez az is kellett, hogy 6-4-es vezetés után tizenegy percig nem lőjön gólt a magyar csapat, amely naggyá tette a koreaiak eksztázisban védő kapusát.

A 21. percben Jeong Han éles szögből szerzett góljával már Koreánál volt az előny, amit sikerült is növelniük a szünetre. A harminc perc alatt szerzett hét gól mindent elmond a magyar csapat első félidei támadójátékáról, amikor a koreaiak megnyitották a védekezést, még helyzetig is nagyon nehezen jutottak el Ilyésék. Érthetetlen volt, miért nem vállaltak többet átlövőink, és az is, Mocsai miért vitte le Iváncsikot és Pérezt az félidő második részében.

Forrás: AFP/Javier Soriano
Forrás: AFP/Javier Soriano

Nézze meg a mérkőzésről készült képgalériát!

Lékai révén magyar góllal indult a második félidő, majd Mikler védett hetest, de a koreaiak a szorosabb védekezés ellenére is könnyen kerültek helyzetbe. Mikler újabb hetest védett, majd Harsányi pazar ejtésével egyenlítettünk. A közönség elképesztő volt, ha nem lett volna kiírva a csarnokba körbe, hogy London 2012, azt is hihettük volna, hogy Veszprémben, Szegeden vagy Győrben van a meccs. Úgy tűnt, sikerült rendezni a sorokat, ezt jelezte, hogy a koreai kapitány a 42. percben időt kért, és ez kicsit kizökkentett minket, Lékai a kapust lőtte telibe, Iváncsik a reklámtáblát.

Egy hetessel fűszerezett emberelőny során ismét visszajöttünk döntetlenre, de folytatódott a hullámvasútazás, két olyan támadásunk is volt, amikor addig adogattunk,amíg a bírók elvették a labdát passzív miatt. Két Iváncsik-góllal tíz perccel a vége előtt két góllal megléptünk, majd Lékai pattintás után először vezettünk hárommal.

Forrás: AFP/Javier Soriano
Forrás: AFP/Javier Soriano

Nézze meg a mérkőzésről készült képgalériát!

Jött is a második koreai fejtágítás, szerencsére a kétirányítós játékunk ült, Lékai és Császár góljaival 21-17-re meglépett az együttes, így a hajrára még az is belefért, hogy két gyors koreai góllal kettőre csökkenjen az előny.

Az utolsó 73 másodpercre Mocsai Lajos időt kért, Lékai előbb labdát szerzett, majd ötödik góljával beállította a 22-19-es diadalt.

Csütörtökön az éremesélyesek között számon tartott horvátok várnak a Mocsai-csapatra.