A legjobbak közé várja a kéziválogatottat Ilyés Ferenc

Vágólapra másolva!
Intenzív, nagyon eredményes öt évet töltött el a Veszprémnél - jelentette ki Mocsai Lajos. Ilyés Ferenc szerint a válogatott a legjobbak között végezhet az olimpián, ha lesz egy kis szerencséje.
Vágólapra másolva!

Rendkívül eredményesnek ítélte meg az MKB Veszprém kézilabdacsapatánál töltött öt évét Mocsai Lajos, aki a jövőben csak a férfiválogatott irányítására koncentrál. "Összességében tíz végső sikert arattunk a Veszprémmel ebben az időszakban, ami nagyon intenzív volt" - nyilatkozta az 58 éves szakember az m1 Ma Reggel című műsorában, hozzátéve, hogy Marian Cozma 2009-es meggyilkolása után embert próbáló időszakon mentek keresztül.

A tréner szerint Veszprémben nemcsak a játékosok, hanem azok a vezetők is nagyon komolyan bizonyítottak, azért dolgoztak, dolgoznak napi 10-12 órát, hogy a klub gazdaságilag is rendben legyen. Mocsai - aki a hamarosan beinduló, országos elit nemzeti kézilabda-akadémia működtetésén is dolgozik majd - a válogatott és a Veszprém kapcsolatáról azt mondta, hogy habár multikulturális együttes a magyar bajnok, a hazai kézilabdázóknak hatalmas a szerepük, ugyanis rájuk épül a nemzeti csapat.

Ilyés Ferenc, a válogatott jelenleg sérüléssel bajlódó csapatkapitánya szerint az együttesnél most minden játékos a jó olimpiai szereplésért hajt. A balátlövő szerint nagyon nehéz, sűrű éve van a csapatnak, hiszen a januári Európa-bajnokság után az áprilisi olimpiai selejtezőn kellett helyt állni, most pedig a norvégok elleni világbajnoki selejtező, majd a londoni olimpia vár rá. Ilyés - aki reméli, hogy időben fel tud épülni bokatöréséből - úgy véli, hogy a játékokon egy kedvező sorsolással és egy pici szerencsével a válogatott a legjobbak között végezhet.