Kemény olimpiai felkészülés vár a férfikézi-válogatottra

Vágólapra másolva!
Az olimpiai felkészülés jegyében komoly ellenfelekkel, Szerbiával, Tunéziával és Franciaországgal is megmérkőzik a magyar férfikézilabda-válogatott.
Vágólapra másolva!

Mocsai Lajos szövetségi kapitány az [origo]-nak elmondta, a magyar bajnokság befejezése után egyénileg készülnek a játékosok, majd június elején kezdődik a kéthetes felkészülés a norvégok elleni vb-selejtezőre. Ezt követően - egy háromhetes felkészülési ciklus részeként - egy 12 napos egyéni programtervet kapnak a játékosok, amely futó és erősítő gyakorlatokat tartalmaz.

Június végétől, július elejétől magaslati, hegyvidéki edzőtáborba utazik a csapat, ahol egy kemény egyhetes munka után regenerálódhatnak, aztán Szerbiával mérik össze erejüket kéziseink. A hónap harmadik hetén Tunézia lesz az ellenfél, majd Nagykanizsán Szerbiával találkozik a csapat.

Ezt követően Franciaországban az olimpiai és világbajnok vendéglátókkal meccsel a magyar válogatott, a kétnapos edzőtábor után pedig Dunkerque-ből a Csalagúton át egy másfél órás út célállomásaként megérkezik a londoni olimpia helyszínére.

"Három nappal az első, június 29-i találkozónk előtt még játszunk egy edzőmeccset a helyszínen" - mondta el a kapitány.