Vágólapra másolva!
A Szerb Kajak-kenu Szövetség elnöke szerint a magyar szövetség hiába kér 150 ezer eurót (körülbelül 42 millió forint) Janics Natasa versenyjogáért, a magyarok nem akadályozhatják meg, hogy a kajakos szerb színekben versenyezzen.

A magyar szövetség elnöksége szerdán úgy döntött, hogy ha október 31-ig nem érkezik meg Janicsért a kért összeg, akkor nem járul hozzá a versenyző országváltásához, így a nemzetközi szabályok értelmében Janics a 2014-es versenyszezon kezdetéig nem kajakozhat szerb színekben.

A szerb szövetség elnöke, Mirko Nisovic szerint azonban a magyarok nem akadályozhatják meg Janics váltását. "Erre számítottunk, ezt is vártuk" - nyilatkozta a magyar fél döntéséről a Sportski zurnal című újságnak. "Ez tiszta hülyeség, hiszen Natasa szerb állampolgár. Már hétfőn értesíteni fogjuk a Nemzetközi és az Európai Kajak-kenu Szövetséget az esettel kapcsolatban. Nem látom annak lehetőségét, hogy az MKKSZ ellehetetlenítse azt, hogy Douchev-Janics Natasa 2013-tól szerb színekben evezzen."

A szerb lap a cikk végén megemlíti, hogy Janics október elején hivatalosan is bejelentette, hogy visszatér Szerbiába. A belgrádi sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy azért döntött így, mert nem találta meg a helyét Magyarországon, annak ellenére, hogy három olimpiai aranyérmet is nyert választott hazájának.