Janics kirobbanó formában van, 120 kilót nyom fekve

Vágólapra másolva!
Dusev-Janics Natasa négy hónapos portugáliai edzőtáborozáson van túl, ahol a barátnője is segítette nevelni szeptemberben született kislányát. Olimpiai bajnok kajakosunk kirobbanó formában van, de a gyorsaságán még szeretne javítani.
Vágólapra másolva!

Dusev-Janics Natasa először edzőtáborozott hosszabb ideig anyaként, olimpiai bajnok kajakosunk négy hónapig volt kint Portugáliában, szombaton érkezett haza. "Sajnos már a télen kiderült, hogy derékfájdalmai miatt anyukám nem tud folyamatosan segíteni nekem a gyereknevelésben, de a szövetségnek köszönhetően kiköltözhettem Portugáliába egy barátnőmmel, aki viszont sok terhet levesz a vállamról. A kislányomon kívül ráadásul van két nevelt fiam is, a nagyobbik szintén sokat segít, így nyugodtan tudok edzeni" - mondta az [origo] kérdésére Janics.

A harmincéves kajakos, akinek tavaly szeptemberben született meg a kislánya, szemlátomást kiváló formában van, nincs rajta felesleg, és rendkívül szálkás lett az izomzata. "Nem érzem magam fáradhatatlannak, nálam nincs az, amit sokan hangoztatnak, hogy ha valaki anya lesz, akkor megkettőződik az ereje. Viszont az tény, hogy jól mennek az edzések, 110-120 kilót nyomok fekve."

Janicsnak az úszás is egyre jobban megy, elmondta, hogy egy magaslati edzőtáborban voltak a német válogatottal, amelynek egyik tagja, a 200 és 400 gyorson is világbajnok Paul Biedermann az elutazáskor ottfelejtette az úszószemüvegét, kajakosunk pedig lecsapott rá. "Remélem nem jön vissza érte, mert azóta nagyon jól megy az úszás, 100 gyorson 1 perc 11 másodpercet repesztettem."

Janics szerint a hajóban a gyorsaságán viszont van még mit javítani, ezért már többször beült párosozni, mert így könnyebb azt visszanyerni. Először ugyanakkor az egyesre koncentrál, 200-on és 500-on mindenképp elindul a májusi válogatón, de azzal még nem szeretne foglalkozni, hogy mi lesz a csapathajókkal.

"Először menjen jól az egyes, azután majd eldől, hogy mi lesz a párossal és a négyessel. Természetesen Kovács Katival szeretnék párosban indulni az olimpián, de ha valamelyikünk megnyeri az egyes válogatót, akkor az biztos, hogy nem párosozhat, hiszen csupán tíz perc szünet lesz Londonban a két szám között."

Az első olimpiai válogatót május 18-án rendezik, az ott az első két helyen végző kajakos utazik majd el a duisburgi Világkupára, ahol már csak kettőjük között dől el, hogy ki indulhat Londonban.