Vajda furcsállja a szövetség támogatási rendszerét

Vágólapra másolva!
A C-1 1000 méteren olimpiai címvédő Vajda Attila nem ért egyet a kajak-kenu válogatott támogatási rendszerével, és csapattársa Horváth Gábor támogatást hiányolja. Peking aranyérmese nem foglalkozik azzal, hogy itthon ki akarja megverni. A válogatók közül csak egyet kell megnyernie, szerinte ezt Kozmann György nem fogja veszélyeztetni.
Vágólapra másolva!

"Évek óta így van, mindenki engem akar megverni C-1 1000 méteren, de régóta nem indult más ebben a számban a legfontosabb világversenyeken" - mondta a hazai kajak-kenu szövetség honlapján megjelent interjúban a kenus. "Furcsa, hogy Kozmann György arról beszél, hogy nekiugrik a torkomnak egyesben, pedig őt azért támogatják, hogy a párosra készüljön."

Vajda elismerte, hogy utána Kozmann a legrutinosabb magyar kenus, de szerinte nincs tőle félnivalója. "A tavalyi világbajnoki győzelmem miatt elég egy válogatót megnyernem, és mehetek az olimpiára, szóval szerintem nincs miért aggódnom. Az elmúlt években többször előfordult, hogy tavasszal nem én voltam a legjobb formában. Nagy Péter tavaly legyőzött a magyar bajnokságon, aztán a szegedi világbajnokságon már nem volt annyira a helyzet magaslatán, még kvótát sem tudott szerezni Széles Gáborral párosban, míg én világbajnok lettem".

Vajda nem teljesen ért egyet a szövetség támogatási rendszerével. "Furcsa helyzet, hogy Nagy és Széles miatt nincs elég kenus kvótánk, ehhez képest őket támogatja a szövetség, míg csapattársamat, Horváth Gábort nem, pedig ő is pótkvalifikációt szeretne szerezni C-1 200 méteren a poznani kontinentális pótkvalifikációs versenyen."

Vajda elmondta, idén semmi nem zavarta a munkáját, a hónap végén utazik Portugáliába, ahol kilenc hetet tölt Vécsi Viktor kenusaival. "Áprilisban jövünk haza, utána májusban szeretnék versenyezni egy jót a poznani világkupán, és felkészülni a júniusi válogatóra".