Kozmann nekiugorhat Vajda torkának

Vágólapra másolva!
Kozmann György elsősorban párosban szeretne kijutni a londoni olimpiára, de ha nem lesz más megoldás, akkor megpróbálja megverni a pekingi olimpiai bajnok Vajda Attilát.
Vágólapra másolva!

Kozmann György visszatérése után tavaly országos bajnokságot és válogatót is tudott nyerni kenu egyes 500 méteren, de mivel ez nem olimpiai szám, így 1000 méter párosban célozza meg Londont, párja azonban még nincs.

"Még nem tudom pontosan, hogy ki lesz az, de bárki is legyen, két és fél hónap múlva már csúcsformában kell, hogy legyünk. A lehetséges társaim köre az elmúlt hónapokban két főre szűkült, szerintem Nagy Péter vagy Németh Szabolcs az, akivel jó eredményt érhetek el. Mozgásban, stílusban mindketten passzolnak hozzám" - mondta Kozmann.

A 2004-ben, Athénban Kolonics Györggyel, a 2008-ban, Pekingben Kiss Tamással C-2 1000 párosban egyaránt olimpiai bronzérmes kenus hozzátette, hogy ha nem sikerül kivívnia a részvételt párosban, akkor megpróbálja egyesben kvalifikálni magát Londonra.

"Ha minden esélyem elszáll, hogy párosban ott legyek Londonban, akkor nincs mese, neki fogok ugrani egyesben 1000 méteren Vajda Attila torkának. Tavaly öt hét alatt össze tudtam magam szedni annyira, hogy ötszáz egyesben megnyerjem az országos bajnokságot, és ezren sem fogok megijedni senkitől. Nekem az idei év az utolsó nagy dobásom, bármire képes vagyok, hogy ott lehessek az olimpián."

Kozmann György január végén Malajziába utazik, ahol egy hónapig edzőtáborozik, ezután pedig három hétig Törökországban készül tovább.