Babonából nem nyilatkozik a 48 kilós magyar dzsúdós

Vágólapra másolva!
Az előző olimpián hetedik helyen végzett Csernoviczki Éva már szombaton tatamira lép a pekingi olimpián, mégis, csak csütörtökön utazott el a londoni játékok helyszínére.
Vágólapra másolva!

A 25 éves dzsúdós a ferihegyi repülőtéren az [origo] érdeklődésére mindössze annyit mondott: a versenyek előtt sohasem szokott nyilatkozni. "Talán láthatta, hogy sehol nem nyilatkozott Éva, babonából régóta nem latolgatunk esélyeket a versenyek előtt" - mondta a 48 kg-osok között versenyző cselgáncsozó edző-édesapja, Csernoviczki Csaba. Hozzátette: nem szerették volna, ha az olimpiai falu nyüzsgős hangulata megzavarja a felkészülést, ezért utaztak el Londonba mindössze két nappal a versenynap előtt.

A 2009-2011 közötti Eb-n egyformán ezüstérmes Csernoviczki a pénteki nyitóünnepségen sem vesz részt a másnapi olimpiai rajt miatt.

Amikor a sorsolásról kérdeztük, az apja a lányával egyetértésben leszögezte: nem akarnak róla tudni. "Teljesen mindegy, hogy ki ellen fog dzsúdózni, úgyis a győzelem a cél. Ha tudná, hogy ki lesz az ellenfél, akkor túl sokat gondolkodna rajta, nehezebben is aludna, ezért csak a versenynapon nézzük meg a sorsolást."

Amelyet csütörtökön meg is tartottak: a tavaly világbajnoki bronzérmes Csernoviczki a nyolcaddöntőben a pályafutása során eddig mindössze két Világkupa-ezüstöt nyert holland Birgit Ente lesz az ellenfele. Győzelem esetén a negyeddöntőben az Eb-második holland Charline van Snick vagy a vb-harmadik dél-koreai Dzsung Jeon Csung következhet.