Sastin kikapott az Európa-bajnoktól, a vigaszág sem mentette meg

Vágólapra másolva!
A világbajnoki ezüstérmes Sastin Marianna kikapott a nők 63 kg-os kategóriájának nyolcaddöntőjében, majd ellenfele veresége miatt a vigaszágon sem folytathatta.
Vágólapra másolva!

A Vasas sportolója kellemes ellenfelet kapott első meccsén a bisszau-guineai Jacira Francisco Mendonca személyében, akit az első menetben előbb válldobással, majd mögékerüléssel 3-0-ra vert. A másodikban aztán a magyar már csak annyit adott ki magából, amennyi egy mögékerüléshez kellett, ezzel két menetben hozta a kötelezőt Afrika-bajnok ellenfelével.

A vb- és Eb-ezüstérmes magyar birkózóra a következő körben komoly megméretés várt, hiszen azz az ukrán Julija Osztapcsukkal találkozott, aki 2011-ben és idén is Európa-bajnoki aranyérmet szerzett. Sastinnal szemben is remekül kezdett, tusveszély közelébe sodorta a magyart, aki csak roppant nehézségek árán tudott szabadulni szorult helyzetéből, de Osztapcsuk így is 4-0-val vitte el a menetet.

Sastinnak a második két percben sem volt ellenszerre az ukránnal szemben, aki egy balsikerű Sastin-dobáskísérlet után, kiléptetéssel gyűjtötte be a győzelemhez szükséges egy pontot, s ezzel a mérkőzést.

Mivel legyőzője nem jutott be a fináléba, a Vasas sportolója nem került a vigaszágra, így kiesett.