Ellenfele hátán zokogott a sérülés miatt kikapó Bácsi

Bácsi Péter (kékben) megsérül a litván Alekszandr Kazakevics elleni mérkõzésén a férfi kötöttfogású birkózók 74-kg-os kategóriájának nyolcaddöntõjében
Vágólapra másolva!
Bár biztatóan kezdődött Bácsi Péter első meccse az olimpián, végül sérülés miatt nem tudta befejezni a magyar birkózó. Térdsérülése olyan súlyosnak bizonyult, hogy kórházba szállították, így a vigaszágon sem folytathatta.
Vágólapra másolva!

A kötöttfogású birkózók 74 kg-os mezőnyében induló magyar az idei Eb-n bronzérmes litván Kazakevics ellen kezdett. Végig aktívabb volt az első menetben, de nem csinált értékelhető akciót, így másfél perc után kékmezesként ő térdelt le először. Ellenfele azonban nem tudott mit kezdeni vele, így Bácsi 1-0-ra nyerte az első menetet.

A második menetben is Bácsi próbálkozott, de ellenfele bontotta fogásait. A magyar birkózó kedvezményezett helyzetből nagy elánnal kereste a fogást, azonban lába beszorult a litván alá, s a fájdalomtól ordítva abbahagyta a küzdelmet, így riválisa egyenlített (0-1).

Forrás: MTI/Illyés Tibor

A folytatásra a megsérült magyar összeszorított fogakkal visszatért, és kihúzta a harmadik menet álló harcát. A sorsolás után Kazakevics térdelt le, azaz Bácsinak akciót kellett volna csinálnia fél perc alatt a továbbjutáshoz. Az olimpiai ötödik helyezett nagy lendülettel vetette magát akcióba, félig fel is emelte ellenfelét, ám a fájós lába felmondta a szolgálatot, ő pedig zokogva borult rá ellenfele hátára.

Az első diagnózis szerint a versenyzőnek a bal lábában hátsó szalagszakadása van, ezért kórházba szállították, így a vigaszágon sem folytathatta.

Forrás: MTI/Illyés Tibor