Bolt fekvőtámaszozott a 200-as győzelme után

Vágólapra másolva!
Yohan Blake keményen üldözte Usain Boltot a 200 méteres síkfutás döntőjében, de igazából nem volt esélye ellene. A dobogó mindhárom fokára jamaicai futó állhatott, Bolt pedig a táv előtt és után is mókázott.
Vágólapra másolva!

Az ötödik olimpiai aranyérmét, ebből a második londonit szerezte meg Usain Bolt a 200 méteres síkfutásban. A szám címvédője a rajtnál tiszteletteljes bohóckodást adott elő: kimért integetésével a királynőt utánozta, a helyiek nagy örömére.

Ezúttal a rajtot sem kapta el rosszul a 196 centi magas sprinter, akit honfitársa, Yohan Blake nagyon keményen üldözött egészen a táv háromnegyedéig. Akkor azonban Bolt teljes sebességre kapcsoló 93 kilós teste meglépett, az egyméteres előny megnőtt, Blake-nek pedig nem volt esélye többé, Bolt - szokása szerint - kiengedett kicsit a hajrára, ezért két század híján elmaradt az olimpiai csúcs.

Forrás: AFP/Franck Fife

Nézze meg Usain Bolt győzelmi ünneplését!

A célba a harmadik helyen is jamaicai atléta ért be Weir személyében, a győztes Bolt pedig fekvőtámaszokat nyomott ünneplés gyanánt. Később elvette egy fotós kameráját, és ő kezdte fényképezni vele a fotósokat, ahelyett, hogy fordítva lett volna.

Bolt az első atléta, aki egymás utáni olimpiákon megnyerte a 100 és a 200 méteres sprintszámot.

Férfi 200 m:
1. Usain Bolt (Jamaica) 19.32 mp
2. Yohan Blake (Jamaica) 19.44
3. Warren Weir (Jamaica) 19.84