Bolt be akarja csempészni a stadionba az ugrókötelét

Vágólapra másolva!
Usain Boltnak nem engedték meg, hogy az olimpiai stadionba bevigye az ugrókötelét, de a 100 méteres férfi síkfutás jamaicai győztese fogadkozik, hogy dacolva a szigorú szabályokkal, becsempészi a sportpályára az edzőalkalmatosságot.
Vágólapra másolva!

Bolt azután beszélt az incidensről, hogy könnyedén megnyerte a 200 méteres síkfutás keddi előfutamát. "Itt egyes szabályok számomra nagyon furcsák. Mentem be, de az őrök azt mondták, hogy nem vihetem magammal az ugrókötelet. Azt kérdeztem: miért? Azt válaszolták: ilyenek a szabályok. De én úgyis beviszem: egyszerűen a táska aljába teszem, vagy hozzáragasztom, vagy kitalálok valami mást" - mondta a sportoló.

A nagy nyilvánosságot kapott eset kapcsán Sebastian Coe, az olimpia szervezőbizottságának elnöke azt mondta, hogy ugrókötelek használata a stadionban "kategorikusan nem tiltott".

"Tisztázni kell a történteket. Feltételezem, hogy az ugrókötelet bemelegítéshez használják az atléták, kivizsgálom az esetet" - mondta Coe, a kétszeres középtávfutó olimpiai bajnok.

A szervezőbizottság szóvivője szerint a biztonsági szolgálat emberei valószínűleg nem követtek el hibát. "Ha az ugrókötelet a stadion bejárata előtt vették el, akkor az helytelen volt, de ha közvetlenül a futópálya bejárata előtt, akkor az valószínűleg szabályszerűen történt. Egyébként alaposan kivizsgáljuk az incidenst" - tette hozzá.