Fazekast nem nevezte a MOB az olimpiára

Vágólapra másolva!
A Magyar Olimpiai Bizottság közleményben jelezte, hogy nem nevezte Fazekas Róbert diszkoszvetőt a londoni olimpiára.
Vágólapra másolva!

A szervezet vezetői szerdán véglegesítették a sportolók létszámát, és regisztrálták az indulók adatait a Londoni Szervezőbizottságban (LOCOG). Ezek alapján hatályba lépett a magyar olimpikonok nevezése és akkreditálása a játékokra.

A szervezet közleménye szerint 158 olimpikon nevezését erősítette meg a MOB, mely a Magyar Atlétikai Szövetség elnökének egyetértésével nem nevezte Fazekas Róbert diszkoszvetőt. A közleményben szerepel, hogy a MOB kizárólagos jogosítványa azt eldönteni, hogy ki képviselheti a magyar színeket az olimpián.

Gyulai Miklós, a Magyar Atlétikai Szövetség kedden jelentette be, hogy az egyik kvótával rendelkező atléta szervezetében egy versenyen kívüli ellenőrzés során sztanozololt mutattak ki. A versenyzőnek korábban volt hasonló esete. A sportoló kérte a B próba elvégzését, nevét a doppingeljárás lezárásáig nem hozzák nyilvánosságra.

A korábban doppingvétséget elkövető Fazekas Róbert nevét kedden kivették a MOB honlapján lévő nevezési listából az A szintesek közül, de estére ismét visszakerült.

Fazekast a 2004-es athéni olimpia döntője után megfosztották az aranyérmétől, és két évre eltiltották, mert nem produkált elegendő vizeletet a doppingellenőrzésen.