Kilenc aranyat vár a legoptimistább magyar olimpikon

Vágólapra másolva!
Legalább kilenc magyar aranyérmet vár a londoni olimpián az asztaliteniszező Tóth Krisztina, aki pályafutása ötödik olimpiai fellépése előtt áll.
Vágólapra másolva!

"Úgy érzem, hogy egy nagyon erős és egységes magyar csapat jött össze és optimista vagyok, legalább kilenc aranyérmet várok! - idézte az Önkormányzati Sajtószolgálat honlapja a Németországban légióskodó, gödöllői sportolót. "Esélyes a férfi- és a nőivízilabda-válogatott, Berki Krisztián, Sidi Péter. A kajak-kenusoktól két aranyat várok, az úszók is nyernek aranyat szerintem, Pars Krisztiánban is reménykedem és lesz egy vagy két meglepetés első helyünk is."

A 38 éves Tóth 17 esztendős kora óta tagja a magyar válogatottnak, amelyben több mint 200 alkalommal szerepelt; hétszeres Európa-bajnok, az olimpiákról pedig a 2000-ben, Sydneyben elért páros negyedik hely a legjobb eredménye

"Az olimpiát nem lehet megunni. Csodálatos érzés, hogy ötödszörre is kijutottam, Peking után nem gondoltam volna, hogy ismét sikerül. Magyarországon mindig kiemelt jelentősége van az olimpiának, nagyon sokan követik a versenyeket, még az is nézi, aki különben ritkán néz sporteseményt. Emiatt is örülök, hogy képviselhetem Magyarországot Londonban." - fogalmazott Tóth Krisztina, aki céljairól azt mondta: nagyon jó lenne, ha sikerülne egy nagyot versenyezve maradandót alkotnia a brit fővárosban.

Tóth mellett Póta Georgina, Zwickl Dániel és Pattantyús Ádám képviseli a magyar színeket az ötkarikás játékok asztalitenisz tornáján.