30-35 milliót kaphatnak a magyar olimpiai bajnokok

olimpia, london 2012, 
Risztov Éva, a női nyíltvízi úszás 10 km-es számának győztese mutatja aranyérmét a pilótafülke ablakában, miután hazaérkezett a 2012-es londoni nyári olimpiáról a Debreceni Nemzetközi Repülőtérre
Vágólapra másolva!
Várhatóan 30-35 millió forintot kapnak az egyéni versenyben Londonban olimpiai bajnoki címet szerzett magyar sportolók - írja a Blikk.
Vágólapra másolva!

Miért nem tépte Londonban is a balsors a magyart?

A bulvárlap "biztos forrásra" hivatkozva számolt be arról, hogy 10-15 millióval nagyobb összeg üti az aranyérmesn markát, mint Peking után, amikor 20 milliót kaptak a győztesek. A Magyar Olimpiai Bizottság nem erősítette meg az értesülést, de Borkai Zsolt elnök néhány napja azt nyilatkozta, hogy várhatóan nőni fog az összeg a pekingi jutalmazáshoz képest. A pénzjutalom ismét adómentes lesz.

Forrás: MTI/Kovács Tamás

A csapatban aranyérmes sportolók, így a kajak párosban győztes Kökény Roland és Dombi Rudolf, valamint a kajak négyes (Szabó Gabriella, Kozák Danuta, Kovács Katalin, Fazekas-Zur Krisztina) kevesebbet kapnak fejenként a 30-35 millió forintnál. Londonban a kardvívó Szilágyi Áron, az úszó Gyurta Dániel, a tornász Berki Krisztián, a kalapácsvető Pars Krisztián, a kajakos Kozák Danuta és az úszó Risztov Éva nyert egyéniben aranyérmet.