ORIGO24 órakomment.huvidea[freemail]

Gyurta nagyobb sztár Phelpsnél - olimpiai séta a magyar szinkronúszókkal

2012.08.10., 14:45|Utolsó módosítás:2012. 08. 10., 16:55|

Nagyon élvezte az olimpiát a Czékus Eszter, Kiss Szofi szinkronúszó páros, amely 21. lett Londonban, és az a célja, hogy négy vagy nyolc év múlva a 12-es döntőben is bemutathassa gyakorlatát. A sportág messze legfiatalabb londoni versenyzői az olimpia előtt még Michael Phelpsszel akartak találkozni, mostanra azonban többre értékelik Gyurta Dániel társaságát.

Kiss Szofiéknak előzetesen az volt a céljuk, hogy legalább egy duót megelőzzenek, és elégedettek a teljesítményükkel, mert végül hárman is mögéjük kerültek a 24-es mezőnyben.

"Az egész olimpián a legnagyobb élmény számomra az volt, amikor beugrottunk a medencébe, és végrehajtottuk a gyakorlatunkat" - mesélte Kiss Szofi az Olimpiai Parkban az [origo]-nak.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
Czékus Eszter 14 nappal fiatalabb Kiss Szofinál

Mindketten 17 évesek, náluk fiatalabb szinkronúszók még soha nem szerepeltek olimpián, a harmadik legfiatalabb induló 23 éves.

Czékusék összesítésben 158,480 ponttal zártak, amivel ők igen, a közönség viszont nem volt megelégedve. "Óriási tapsot kaptunk, sok magyar megnézte a versenyünket, ami nagyon jólesett. A taps után aztán, amikor megjelent a pontszámunk, a közönség egyből váltott, és lehurrogta a bírókat" - emlékezett vissza a versenyre Kiss Szofi.

Forrás: MTI/EPA/Barbara Walton
A vízben kötelező a mosoly

Négy vagy nyolc év múlva sokkal jobb eredményt is elérhet a kettős, azt mondják, ha javul egy kicsit a magyar sportdiplomácia, ők pedig érettebb gyakorlatot mutatnak be, akár a 12-es döntőbe is bekerülhetnek majd.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]

A lányoknak nagyon tetszik az olimpia hangulata, a versenyük után együtt járják az olimpiai helyszíneket, szerda délelőtt megnézték az Izland-Magyarország kézimeccset, este pedig a pólósok olaszok elleni találkozóját. "Igyekszünk a lelátón is nagyon odatenni magunkat" - jelentették ki.

Fotó: Tuba Zoltán [origo]
A műugró Gondos Flórával (középen) szurkoltak a pólósoknak

"Nagy szám lenne összefutni Michael Phelpsszel" - mondta még az olimpia előtt Czékus Eszter, mára azonban megváltozott a hozzáállása neki is, és Szofinak is.

"Igen, láttuk az étteremben Phelpset, de számunkra nem ő, hanem a magyarok a legnagyobb sztárok" - mondta Kiss, aki a világcsúccsal olimpiát nyert Gyurta Dániellel való találkozást most már mindennél többre értékeli.

Címlapsztori»

Forrás: AFP/Tiziana Fabi Őrült zsenihez fordult a reménytelen kiscsapat Kisebb csodát tett a Pescarához öt év után visszatérő Zdenek Zeman: az első meccsén 5-0-ra kiütötték a Genoát. A cseh-olasz fociedző karrierje többször hanyatlásnak ...
    Forrás: AFP/Paul Crock Nem Bukarest, Budapest Több mint három év szünet után, Budapest újra a tenisz egyik fővárosa, egy hétre. A sportvilág legsikeresebb női versenysorozata a WTA, és a 2017-es 55 állomásból - a ...
    Fotó: Szabó Gábor - Origo Nagy pofonok egy kisvárosban A Felix Promotion évindító profi bokszgáláján nyolc meccsen hullottak a pofonok a pápai ringben. A publikum láthatott mindent, ami miatt érdemes volt jegyet venni: ...
    Forrás: AFP/Philippe Lopez A Valentin-napi BL-mészárlás Alig indult újra a Bajnokok Ligája, máris egy történelmi meccset láthattunk kedden este: a Barcát 4-0-ra lemosta a PSG. Néhány lap Valentin-napi mészárlást emlegetett, ...

Olimpia legfrissebb »

10:08A döntő küszöbén bukott el a Djokovic-verő teniszező
22:20Pistorius legyőzött egy lovat 200 méteren
10:28Féltucat szponzorcég vonult ki Armstrong mögül
18:05Hetekkel az olimpia után újabb magyar kaphat érmet
17:38Vuelta: Rodriguez káprázatos hajrával tartotta maga mögött Contadort
17:15Nem fér a bőrébe a Berki aranyát követelő Smith
16:03A kormány jóváhagyta az olimpiai jutalmakat
11:31Ellenfele elvetetné Berkitől az olimpiai aranyérmet
14:53Megszüntethetik a német olimpiai érmesek jutalmazását
13:5635 milliót kaphatnak az olimpiai bajnokok
13:22Akik elfutottak az olimpia elől
18:58Bevetik a londoni hősöket egy olimpiai rendezésért
12:07Egy darab aranyéremből is juthat mindenkinek
07:12Börtönbüntetést követel doppingolásért egy német súlylökő
21:14Római harci kocsin utazhatott Szombathely kalapácsvető hőse
19:00Risztov miatt vitáznak a magyar úszószövetségek
15:16Már nem Kemény a legeredményesebb pólókapitány
12:29Sűrűn lakják Magyarországot az olimpiai érmesek
09:06Így edzett 13 évesen Risztov Éva
08:39Nincs magyar pólós az All Star-csapatban
07:25Semenya félt, ezért nem lett olimpiai bajnok?
06:3330-35 milliót kaphatnak a magyar olimpiai bajnokok
20:04Hűtőszekrény is jár az észak-koreai aranyérmeseknek
17:42Hősként ünneplik állandó bronzérmesüket az afgánok
15:58Miért nem tépte Londonban is a balsors a magyart?
13:16Újra versenyezni akar az olimpián megsérült gátfutó
12:45Neymar elégedett az ezüstéremmel
12:02Megérkezett Rióba az olimpiai zászló
11:05Elege volt az FA-nek a brit futballválogatottból
09:41Cegléd és Vác lett az olimpia ezüstvárosa
hirdetés

Ajánlat

Hirdetés

hirdetés

Olvasnivaló

Forrás: AFP/Christophe Simon A legszebb testek nyomában Vannak sportok, amelyek gyakorlása vonzó esztétikai következményekkel is jár.
Forrás: AFP/Christophe Simon Hogyan lett Phelps a legnagyobb Tizenegy volt, amikor az edzője vázolta, milyen ütemben lesz belőle három olimpia sztárja.
Forrás: AFP/Romeo Gacad Szex és bulizás az olimpiai faluban Meglepő nyíltsággal vallottak sportolók az olimpiai faluban átélt vad kalandokról.
hirdetés