A falusiak haragja miatt nem futhatott az olimpiai lánggal a magyar kick-boxos

Vágólapra másolva!
Traktorokkal akarták eltorlaszolni Veres Richárd kick-box-világbajnok útját, aki egy kis angliai falun futott volna keresztül az olimpiai lánggal. A falusiakat az dühítette fel, hogy egyik társuk mostoha körülmények között ült börtönben Magyarországon. Veres végül egy másik útvonalon futhat a lánggal.
Vágólapra másolva!

Megakadályozták, hogy egy magyar kick-boxos, Veres Richárd átfusson az olimpiai lánggal az angliai Dorset megyében fekvő Corfe Castle nevű falun - olvasható a Guardianben. A 20 éves magyar kick-box-világbajnoknak azért választottak végül más útvonalat, mert a falusiak tüntetésekkel készültek ellene.

Ennek az volt az oka, hogy az egyik falusi ellen vádat emeltek Magyarországon egy gazdasági bűncselekmény miatt, és a férfinak állítólag borzalmas körülmények között kellett eltöltenie négy hónapot egy magyarországi börtönben.

A Guardian szerint a községi tanácson hülye viccnek és szomorú hibának nevezték, hogy Veres lehetőséget kapott arra, hogy átfusson a falun. A lap szerint a helyiek azt tervezték, hogy traktorokkal állják el Veres útját, és a hátukat mutogatják neki. Végül módosították a futás útvonalát, és egy másik falut fog érinteni a magyar sportoló.

"Egy rendőr azt mondta nekem, hogy Londonban döntöttek erről az esetleges tüntetések miatt. Végre felfogta valaki, hogy ez egy érzéketlen melléfogás lett volna" - mondta a Magyarországon letartóztatott férfi apja.

A felnőttként kick-box-világbajnok lett Veres Richárd végül péntek reggel fog futni a lánggal.