Lukács nem hagyta, hogy Nagy Feró túlpörgesse az éremkalkulátort

Vágólapra másolva!
Az edzők várakozásainak megismerése után ezúttal négy ismert énekes mondja el, mire számítanak a londoni olimpián a magyar csapattól. Kajak-kenuban és tornában mindannyian biztosak az aranyban, így utóbbi sportág már a férfi vízilabdát is megelőzte.
Vágólapra másolva!

Kóbor János, az Omega frontembere 5 arany, 4 ezüst és 6 bronz megszerzésére tartja képesnek a magyar csapatot Londonban, ugyanakkor hangsúlyozta, hogy ettől jóval eredményesebb szerepléshez van hozzászokva. "Számomra a régi éremtáblázat volt az igazi, amikor a szovjetek és az amerikaiak után mi következtünk. Sajnos most esélyünk sincs megközelíteni a régi teljesítményt, de még a 10 aranyérmes olimpiákat sem."

Az ötvenéves fennállását ünneplő zenekar ezzel együtt az olimpiához igazította az idei turnéja koncertidőpontjait. "Amit négyévente a leginkább várok, az a 100 méteres síkfutás és a 100 gyors döntője, kár hogy ezekben soha nem számolhatunk magyar esélyessel." Kóbor a kajak-kenusoktól három aranyat remél, rajtuk kívül a férfi pólóban és tornában vár még aranyat.

Lukács László, a Tankcsapda énekes-basszusgitárosa nem adta be könnyen a derekát, amikor tippelésre kértük, ahogy fogalmazott, az olimpián egyetlen egy érem is óriási eredménynek számít, ezért nincsenek elvárásai. "Ha belegondolunk, hogy akkora lakosságunk sincs, mint Moszkvának, nem nagyon lehetnek elrugaszkodott álmaink."

Forrás: [origo]

Szerinte, ha minden jól megy, három aranyérmet szereznek a magyarok - kajak-kenuban, tornában és úszásban - és a másik két éremből is ugyanennyit gyűjtenek be. "Igazából egyetlen szám van, amiben mindenképpen számítok a sikerre. Vajda Attila 2-3 éve jó barátom, nagyon szeretném, ha megvédené címét."

Az énekesek közül Nagy Feró volt a legoptimistább, szerinte, ha hozzuk a formánkat, 8 aranyéremmel számolhatunk Londonban, amivel az éremtáblázaton a legjobb tízbe kerülhetünk. A Beatrice vezetője főleg a vizes sportágakban bízik, és az aranyak mellett 3 ezüstre és 4 bronzéremre számít. "Elsősorban kajak-kenuban arathatunk, itt három aranyra számítok. Ezen kívül úszásban, kalapácsvetésben és pólóban várom a sikereket, esetleg a birkózásban is becsúszhat valami, de ahhoz szerencse is kell. Azt pedig garantálom, hogy fociban most sem nyerünk semmit."

A 6 aranyérmet, ugyanannyi ezüstöt és 4 bronzot tippelő Korda György elsősorban a kajak-kenura alapozza várakozásait, ettől a sportágtól ő is három magyar elsőséget vár. "A többi sportot nem szoktam annyira követni, de tornában, úszásban és pólóban várok még aranyat." Korda szerint a bokszolók, a birkózók és akár a vívók is okozhatnak kellemes meglepetést Londonban.

Forrás: [origo]

Eddig szavaztak: Gerendás György, Merész András, Mocsai Lajos, Rátgéber László, Pálvölgyi Miklós, Kiss László, Kovács Tamás, Vécsy Viktor, Kóbor János, Lukács László, Nagy Feró, Korda György.